Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

ART MUSIC : Αποκλειστική συνέντευξη με τον τραγουδιστή Δημήτρη Βοζαΐτη!


Ο Δημήτρης Βοζαΐτης είναι ένας νέος τραγουδιστής με ωραία φωνή και έχει στις πλάτες του αρκετά δικά του τραγούδια.
Πάμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

1) Δημήτρη πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το τραγούδι;
Γεννήθηκα σε ένα νησί με πολλή μεγάλη παράδοση στη μουσική, τη Ζάκυνθο. Η αγάπη μου για τη μουσική οφείλετε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος σε αυτό αλλά και στην οικογένεια μου που είναι αρκετά φιλόμουση.

2) Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησες το νέο σου τραγούδι « Πολύχρωμα Γεράνια » με την Σοφία Βόσσου. Μίλησε μας για το τραγούδι αυτό και την συνεργασία σου με την μεγάλη τραγουδίστρια.
Έχω την χαρά και την τύχη να έχω δασκάλα αυτή τη μεγάλη τραγουδίστρια και ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ και οι δυό μας. Ένα τραγούδι, μια συνεργασία που με τις γνώσεις και το ταλέντο των δημιουργών του Φώτη Ματζαρίδη στη σύνθεση και Στράτου Αλημπατέ στους στίχους έγινε από τα πιο αγαπημένα μας.  

Ακούστε το τραγούδι :

3) Έχεις κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια (Μπες στην καρδιά μου, Ένας κόκκινος μήνας, Με μια προσευχή, Σιωπή κι άλλα πολλά.). Πως επιλέγεις να διαλέγεις ένα τραγούδι και να το κάνεις δικό σου;
Είναι αποτέλεσμα πολλών συγκυριών. Ψάχνω να βρω το συναίσθημα που μου δημιουργεί το καθένα από αυτά και το συνδυάζω με τον ψυχισμό του δημιουργού του. Το ευτύχημα είναι ότι γνωριζόμαστε με τους δημιουργούς όχι μόνο σαν συνεργάτες αλλά και σαν φίλοι οπότε είναι πιο εύκολο αλλά εξίσου δύσκολο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.


 

4) Έχεις σκεφτεί ποτέ να γράψεις στίχους ή μουσική για κάποιο τραγούδι σου;
Προς το παρόν αφήνομαι στα χέρια των φίλων μου. Ίσως αργότερα. 

5) Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο; Έχεις κάποιο χόμπι;
Είμαι λάτρης της 7ης τέχνης. Βλέπω πολλές ταινίες όλων των ειδών. Επίσης λατρεύω τα videogames και το διάβασμα. 

6) Πιστεύεις πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο χώρο της μουσικής;
Υπάρχει και πολύς μάλιστα. Βέβαια παρόλο που εγώ δεν είμαι και πολύ ανταγωνιστικός μου αρέσει αρκετά το συναίσθημα αυτό προσπαθείς να γίνεσαι όλο και καλύτερος.

7) Αυτή την περίοδο η τέχνη της μουσικής και του θεάτρου έχει πέσει λόγω του ιού. Πως βιώνεις την κατάσταση αυτή;
Είναι πολλή δύσκολη περίοδος για όλους τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους της τέχνης. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα να βλέπω τους ανθρώπους που αγαπώ και συνεργάζομαι να περνάνε τόσο δύσκολα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι αλλά και το ψυχολογικό δεδομένου ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο κάθε καλλιτέχνης, την επικοινωνία με το κοινό του. 

8) Θα τραγούδαγες ποτέ κάποιο ποπ κομμάτι;
Έχω τραγουδήσει αρκετά ποπ τραγούδια στα lives μου. Τραγούδια που με εκφράζουν κυρίως και αγαπά και ο κόσμος παράλληλα. Επίσης δικό μου τραγούδι σε πιο «ποπ» ρυθμούς το Μπες μες στην καρδιά μου.
 
9) Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Ήδη έχω πετύχει τη μια συνεργασία αυτή με τη Σοφία Βόσσου. Υπάρχουν πολλοί ακόμη όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κλπ.

10) Πιστεύεις πως ο χώρος της μουσικής είναι δύσκολος αν δεν έχεις κάποιον να σε καθοδηγήσει σε σωστά μονοπάτια;
Πιστεύω ότι χρειάζεσαι ανθρώπους που να σε στηρίζουν και να αγαπάνε την ψυχή σου σε αυτό που κάνεις για αρχή. Επιπλέον, πάντα χρειάζονται και πολλοί ακόμη για να σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την εμπειρία. 


11) Παίζεις κάποιο μουσικό όργανο;
Κιθάρα.

12) Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Νέα τραγούδια και αρκετές εμφανίσεις πρώτα ο θεός να φτιάξει η κατάσταση με τον covid. 

13) Πιστεύεις πως η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή με τελείως διαφορετικά κριτήρια και συνιστώσες. Μετράνε τα social media και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά καθώς η εποχή μας είναι άκρως κερδοσκοπική. 

14) Θα πήγαινες ποτέ σε κάποιο talent show;
Νομίζω δεν θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Θεωρώ ότι προσφέρουν μια εφήμερη προβολή που πολλές φορές με παράγοντα την τύχη μπορεί να σου κάνει κακό παρά καλό.

15) Ασχολείσαι με το διαδίκτυο και τα social;
Όχι πολύ (χεχε). Γενικότερα δεν το έχω πολύ με τα social. Ευτυχώς το έργο αυτό έχει αναλάβει ο Στράτος Αλημπατές που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις μου. 
 
16) Θα τραγούδαγες ποτέ σε κάποια πίστα;
Αν εννοείς μεγάλα μαγαζιά με νοοτροπία λουλούδια εξαιρετικά χάλια και δυνατό ήχο όχι. Είμαι παιδί των μουσικών σκηνών και δε θα το άλλαζα με τίποτα. 

17) Αυτό το διάστημα τι κάνεις; Εμφανίζεσαι κάπου;
Είχαμε προγραμματίσει εμφανίσεις αλλά λόγω του Covid δεν θα πραγματοποιηθούν. 

18) Πες μας τρία πράγματα που σου αρέσουν σε έναν χαρακτήρα;
Ειλικρίνεια, γενναιότητα, πίστη στον εαυτό του.

19) Σε όλους τους κλάδους της τέχνης επικρατεί μεγάλη ζήλια, έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο; Πως το βίωσες αυτό;
Όχι δεν έχω βιώσει τέτοιο πράγμα ακόμη. Τώρα μπορεί να συμβαίνει και να μην το χω πάρει και χαμπάρι (χεχε).


20) Τέλος, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την όμορφη συνέντευξη που μας έδωσες και να σου ευχηθούμε τα καλύτερα. Πες μας δύο - τρεις συμβουλές που θα έδινες στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα με την μουσική και τι θα ήθελες να σου φέρει η νέα χρονιά του 2021 μια που τώρα βρισκόμαστε σιγά - σιγά στα τέλη του 2020;
Εγώ ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβεντούλα μας. Να έχουν πείσμα και τρομερή υπομονή και να μην σκέφτονται κερδοσκοπικά, σκοτώνει το ταλέντο. Για μένα πάνω από όλα υγεία σε όλους και ελευθερία, μας υπενθύμισε η εποχή πόσο σημαντικές αρετές είναι.  

Κάντε Like στην σελίδα στο Facebook του Δημήτρη  Βοζαΐτη: https://www.facebook.com/dim.voz/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου