Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

ART MUSIC : Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Θάνο Δαρούση!


Είναι νέος, ωραίος και με καλή λαϊκή φωνή!
Ο Θάνος Δαρούσης έχει κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια: Πόσο θέλω να πονάω, Θέλω να σε δω ξανά, Σ' αγαπώ αληθινά, Τα χαράματα και πρόσφατα κυκλοφόρησε το ''Για Ένα τίποτα'' σε μουσική του Γιάννης Τσότση και στίχους του Ιωάννη Κακουλίδη.

Ακούστε το τραγούδι:

Το τραγούδι μας άρεσε, η φωνή του μας άρεσε! Τον ψάξαμε και τον ρωτήσαμε τα πάντα!
Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον Θάνο Δαρούση!

1) Θάνο πες μας λίγα λόγια για εσένα
Η καταγωγή μου είναι από τον ακριτικό Έβρο όμως γεννήθηκα στη Ρόδο και μεγάλωσα στην Κομοτηνή . Τραγουδώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καθότι προέρχομαι  από μουσική οικογένεια . Επαγγελματικά άρχισα να τραγουδώ απ’ τα 15 περίπου παράλληλα με το σχολείο φυσικά .Ξεκίνησα από ένα νυχτερινό μαγαζί της Κομοτηνής και λίγα χρόνια μετά έκανα τη βαλίτσα μου και έφυγα απ’ την πόλη μου και κατά συνέπεια απ΄ το σπίτι των γονιών μου για να κυνηγήσω  τ’ όνειρό μου . Από τότε έως και τώρα με μόνο ένα χρόνο διακοπής λόγω της στρατιωτικής μου θητείας  , βιοπορίζομαι απ’ τη μεγάλη μου αγάπη που δεν είναι άλλη απ’ τη μουσική και θεωρώ τον εαυτό μου υπερβολικά τυχερό που κατάφερα να υλοποιήσω αυτό μου το όνειρο.

2) Πρόσφατα κυκλοφόρησες το νέο σου τραγούδι ‘’Για Ένα Τίποτα’’ που πάει πολύ καλά. Μιλησέ μας για την επιλογή αυτή;
Πρώτα απ’ όλα να πούμε πως τους στίχους τους  έγραψε ο Γιάννης   Κακουλίδης  και τη μουσική ο μόνιμος συνεργάτης μου τα τελευταία χρόνια , ο Γιάννης  Τσότσης  ο οποίος είχε και τη φαεινή ιδέα  να τραγουδήσω εγώ το συγκεκριμένο τραγούδι .  Θέλω να σημειώσω πως ήταν γραμμένο αρχικά για γυναίκα και συγκεκριμένα  ο στίχος στο Refrain έλεγε όταν το πρωτοάκουσα “Το καλύτερο , το τέλειο , το άριστο , έδινα εγώ σε ‘σένα τον αχάριστο … “  . Ενώ μου άρεσε πάρα πολύ  δε  μπορούσα να φανταστώ για να ‘μια ειλικρινής πως θα το τραγουδήσω εγώ  λόγω του στίχου φυσικά .Ευτυχώς για ‘μένα το φαντάστηκε ο Γιάννης (Τσότσης) . Αλλάξαμε δύο σημεία λοιπόν για να προσαρμοστεί  επάνω  μου  και τώρα πια έφτασε και στα δικά σας αυτιά . Νομίζω τελικά  πως ορθά πράξαμε.

3) Πιστεύεις πως ο χώρος της μουσικής είναι δύσκολος αν δεν έχει κάποιον να σε καθοδηγήσει σε σωστά μονοπάτια;
Ο χώρος μας  καλώς ή κακώς  είναι αρκετά δύσκολος  και σκληρός ενίοτε . Όσοι από εμάς κινούμαστε μέσα σ’ αυτόν  , νομίζω πως αγαπάμε πάρα πολύ το αντικείμενο  γι’ αυτό σαφώς και το κάνουμε .Πιστεύω πως  όταν αγαπάς  αυτό που κάνεις και το κάνεις με ζήλο , σκληρή δουλειά και αφοσίωση  δεν είναι τίποτα ικανό για να σε σταματήσει , ούτε οι δυσκολίες ούτε τα όποια λάθη γίνουν  από λάθος χειρισμούς  . Αντιθέτως αυτά σε πεισμώνουν πιο πολύ και ξαναμπαίνεις στον “αγώνα” ακόμα πιο αποφασισμένος αλλά και έχοντας και μεγαλύτερη επίγνωση πια. Τώρα αν πρέπει να εμπιστευτείς κάποιον  να σε καθοδηγήσει σωστά . Επειδή κάθε καλλιτέχνης ως συνήθως  βλέπει τα πράγματα μόνο από  καλλιτεχνικής άποψης , νομίζω πως χρειάζεται κι  ένας συνεργάτης-καθοδηγητής  , ο οποίος θα πρέπει να βλέπει από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα  γιατί όπως και στη ζωή , έτσι και στη δουλειά η αλήθεια έχει πολλές όψεις  . Όμως σαφώς  τίποτα δεν είναι απόλυτο.

4)  Έχεις κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια. Πες μας πως γίνεται η επιλογή αυτή.
Όπως στη ζωή μου έτσι και στην εργασία μου δε κάνω ποτέ τίποτα που να μη με αγγίζει  και πόσο μάλλον που σε αυτό που κάνουμε εμείς οι τραγουδιστές  καταθέτουμε την ψυχή μας  .Έτσι λοιπόν όταν μπώ σε διαδικασία να ψαχτώ για να κυκλοφορήσω κάτι καινούργιο  , σε πρώτη φάση πρέπει να πειστώ εγώ ο ίδιος για το εκάστοτε τραγούδι και εφ’ όσον γίνει αυτό  και είμαι  απόλυτα σίγουρος πως  μου αρέσει και μπορώ να το υποστηρίξω φυσικά , γίνεται μια κουβέντα  με τους πολύ κοντινούς συνεργάτες μου που τους εμπιστεύομαι  . Κάπως έτσι φτάνω στην τελική επιλογή . Όπως είπα όμως και πιο πάνω στη δουλειά μας τίποτα δεν είναι απόλυτο , όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα .

5) Ποιους καλλιτέχνες του χώρου σου θαυμάζεις;
Είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζω και απ’ τους πιο παλιούς και απ’ τη νέα γενιά  . Επίσης θαυμάζω και καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη  , όχι μόνο λαϊκούς τραγουδιστές –στριες . Θα σου πω  ενδεικτικά το Γιάννη Πάριο ο οποίος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα και αποτελεί ακόμη  . Είναι ο τραγουδιστής  που τον έχω συνδυασμένο με όλες μου τις σημαντικές στιγμές , στιγμές  που μου έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια  στο μυαλό και την καρδιά μου , όμορφες στιγμές αλλά και άσχημες . Όμως σαφώς είναι και άλλοι  καλλιτέχνες που θαυμάζω  και  είναι αρκετοί γι’ αυτό δε θα επεκταθώ περαιτέρω .


6) Εσύ έχεις ‘’θυσιάσει εσένα για ένα τίποτα’’;; Όπως μας λες στο νέο σου τραγούδι;
Νομίζω πώς όλοι μας το έχουμε κάνει κάποια στιγμή  , είναι και λίγο στη  φύση μας . Όμως σχεδόν πάντα την ώρα που θυσιάζεσαι γι’ αυτό το “Τίποτα” δεν το καταλαβαίνεις  . Όταν περάσει  ο καιρός και αποστασιοποιηθείς πια  , τότε μόνο μπορείς να εκτιμήσεις  την κατάσταση . Όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή , μέσα στο πρόγραμμα που λένε .

7) Θα πήγαινες ποτέ σε κάποιο talent show;
Όχι και είμαι ένας απ’ τους ελάχιστους που δε δήλωσε ποτέ συμμέτοχη σε talent show . Και όλο αυτό γιατί θεωρώ πως πιο πολύ αν όχι εξ’ ολοκλήρου πραγματεύονται με το κομμάτι της τηλεόρασης και όχι με το μουσικό-τραγουδιστικό κομμάτι  που αφορά εμένα . Επίσης θεωρώ μεγάλο λάθος το ότι ανάβουν τα φώτα (ας μου επιτραπεί η έκφραση )έστω και για πολύ λίγο , σε παιδιά που δε μπορούν να το διαχειριστούν για πολλούς και διάφορους λόγους  και όταν αυτό παύει να συμβαίνει νιώθουν πως γκρεμίστηκε όλος τους ο κόσμος  (απόλυτα ψευδώς βέβαια) . Σαφώς και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου και μη , συμμετείχαν ή επεδίωξαν να συμμετέχουν σε talent show . Κατανοώ πως είναι ένας τρόπος και αυτός να αναδείξεις τη δουλειά σου και πολύ γρήγορα μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις .  Από μέρους μου είναι απόλυτα σεβαστό φυσικά και καθόλου κατακριτέο , όμως εγώ πιστεύω πως για να προχωρήσεις μπροστά, το μόνο που θα πρέπει να σ’ ενδιαφέρει είναι να γίνεσαι καλύτερος σ΄ αυτό που κάνεις ,να εξελίσσεσαι και όλα τα’ άλλα θα έρθουν εν καιρώ …μα κι αν ακόμα δεν έρθουν θα μπορείς να είσαι υπερήφανος για τον αγώνα που κάνεις και για το έργο που αφήνεις πίσω σου …

8) Πιστεύεις πως η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά;
Πάρα πολύ … Εγώ γενικά είμαι πολύ ανοιχτός σε νέα πράγματα , σε νέες μουσικές και ας είναι και ξενόφερτα δεν με ενοχλεί . Όμως πρέπει  κατά την ταπεινή μου άποψη να μην αλλοιώσουμε τη μουσική ταυτότητά μας  και εκτιμώ  πως φτάσαμε σε τέτοιο σημείο   που  έχουμε αποπροσανατολιστεί τελείως  . Επειδή έχω τραγουδήσει αρκετά  στο εξωτερικό  και  ως επί των πλείστων απευθυνόμενος σε ξένο  κοινό  και όχι έλληνες  , υπήρξαν  στιγμές και πιστέψτε με δεν ήταν  λίγες , που διαπίστωνα πως την ελληνική μουσική μας , το μπουζούκι μας  , το ζεϊμπέκικο  μας και άλλα τόσα καθαρά δικά μας στοιχεία   τα αγαπούν  και  τα εκτιμούν περισσότερο από εμάς  . Σε αντίθεση εμείς φτάσαμε στο σημείο να τα έχουμε περιθωριοποιήσει πια και να μη  δίνουμε το χώρο που τους αρμόζει . Είναι ένα γεγονός το οποίο με λυπεί, παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος πως μελλοντικά θα αλλάξει η κατάσταση .

9) Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο; Έχεις κάποιο χόμπι;
Ο ελεύθερος  μου χρόνος  γενικά είναι περιορισμένος  το τελευταίο διάστημα γιατί η εργασία μου ,  μου αποσπά πολύ χρόνο  . Οπότε όταν θα έχω λίγο χρόνο για μένα προτιμώ να ξεκουραστώ στο σπίτι μου από το να κάνω τις αγαπημένες μου δραστηριότητες . Ελπίζω  εν όψει καλοκαιριού που οι ρυθμοί λίγο πέφτουν να καταφέρω επιτέλους να πάω για ψάρεμα μιας και  είμαι μανιώδης  ψαράς .

10) Αν σου δινόταν η ευκαιρία, θα ερχόσουν στην Αθήνα για να τραγουδήσεις σε μεγάλη πίστα;
Αν οι συνθήκες  μου επέτρεπαν να μπορώ να κάνω αυτό που ξέρω τόσα χρόνια , χωρίς να γίνονται  εκπτώσεις στη δουλειά μου τότε ναι  . Να έχω το χώρο μου εν ολίγοις . Όμως πλέον βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική  ,  ζω το τώρα και είμαι καλά μέσα σ’ αυτό . Απολαμβάνω αυτό που κάνω και όπως είπα και πιο πάνω , θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έκανα το χόμπι μου δουλειά  και μπορώ να βιοπορίζομαι αξιοπρεπώς με αυτό.

11) Πιστεύεις πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο χώρο της μουσικής;
Υπάρχει και είναι νομίζω απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει γιατί  κάνουμε “πρωταθλητισμό” κατά κάποιο τρόπο . Επίσης πιστεύω πως σε πολλές περιπτώσεις ο ανταγωνισμός επιδρά ευεργετικά αν ξέρεις πώς να το χειριστείς φυσικά . Είναι ένα κίνητρο να γίνεις καλύτερος και να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό . Τώρα όσον αφορά τα κακώς κείμενα να μη ξεχνάμε πως ο χώρος μας είναι  απλά μια μικρογραφία της κοινωνίας . Επομένως υπάρχουν οι μεν , υπάρχουν και οι δε …

12) Τι είδος μουσικής σου αρέσει να ακούς και να τραγουδάς;
Γενικώς μου αρέσει να ακούω διάφορα είδη και απ’ την ελληνική και από την ξένη μουσική σκηνή . Επίσης λατρεύω να ακούω κυρίως όταν ταξιδεύω με το αυτοκίνητο ορχηστρική μουσική . Με ηρεμεί και με χαλαρώνει πολύ .Τώρα για το τί μου αρέσει να τραγουδώ , νομίζω πως αν παρατηρήσει κανείς  την πορεία μου και αυτά που ‘χω κάνει ως τώρα , θα καταλάβει αμέσως πως με εκφράζει απόλυτα το λαϊκό τραγούδι και αυτό εκπροσωπώ ως καλλιτέχνης  .

13) Πιστεύεις πως το διαδίκτυο είναι ένα καλό μέσο για να προβάλεις την δουλειά σου; Εκτός όμως από την προβολή σου πιστεύεις πως μπορείς να αποτύχεις κιόλας;
Σαφώς και το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που μπορούμε πια πολύ πιο εύκολα και άμεσα να προωθήσουμε αυτό που κάνουμε.  Στο δικό μας κλάδο δηλαδή  να φτάσει  η μουσική μας στα αυτιά του κόσμου πολύ πιο γρήγορα και εύκολα  χωρίς μεσάζοντες. Η  ενδεχόμενη αποτυχία  μπορεί να έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή στον καθένα μας  ,  με ή χωρίς την προβολή  μέσω  διαδικτύου .


14 ) Όπως ξέρουμε όλοι  η κατάσταση που περάσαμε κλεισμένοι στα σπίτια μας με τον κορονοίο ήταν πολύ δύσκολή.  Πως το πέρασες εσύ αυτό;
Όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος . Μέσα στο σπίτι περιμένοντας να λήξει όλο αυτό που ζούσαμε . Από την άλλη ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που σε κανονικές συνθήκες δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε , και εγώ προσωπικά αυτό έπραξα .

15) Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Μετά το πρόωρο τέλος των χειμερινών μου εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη  λόγω κορωνοιού  και με αφορμή  την κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού “Για ένα τίποτα”, εγώ και οι συνεργάτες μου θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε κάποιες έξτρα εμφανίσεις  σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα έτσι ώστε να έρθουμε κοντά και στον κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να έρθει στη Θεσσαλονίκη να μας δει από κοντά  . Είναι υποχρέωσή μας νομίζω  και γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη δρομολογηθεί . Ο πρώτος μας  σταθμός θα είναι η αγαπημένη μου Μυτιλήνη .

16) Θα έγραφες ποτέ δικούς σου στίχους ή μουσική;
Το έχω ήδη υλοποιήσει   και μάλιστα κάποια απ’ τα τραγούδια που έχω γράψει έχουν κυκλοφορήσει επίσημα . Κάποια τραγουδισμένα από ‘μένα και κάποια άλλα  από άλλους συναδέλφους . Όμως  δε χαρακτηρίζω σε καμία περίπτωση τον εαυτό μου συνθέτη ή στιχουργό , εγώ κάνω απλά ότι με προστάζει η ψυχή μου και ότι με κάνει να αισθάνομαι όμορφα . Δε γίνεται να λειτουργήσω διαφορετικά , έτσι είμαι εκ’ φύσεως  .

17) Πως φαντάζεσαι τον Θάνο σε 10 χρόνια;
Καλή ερώτηση …  δε θα σου πω τι φαντάζομαι θα σου πω τι θέλω . Θέλω λοιπόν να είμαι καλά στην υγεία μου κι εγώ και όλοι αυτοί που αγαπώ  …και όλος ο κόσμος  αν γίνεται μιας και είναι το υπέρτατο αγαθό η υγεία  ,  να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τώρα  δηλαδή να τραγουδώ  , και να δίνω στον  κόσμο  όμορφα τραγούδια  που θα αγγίζουν τις ψυχές του .

18) Τι συμβουλές θα έδινες στα νέα παιδιά που ξεκινούν το τραγούδι;
Κατ’ αρχάς δε θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο για να δώσω συμβουλές  σε οποιονδήποτε . Εγώ μπορώ μόνο να δώσω απλά μια κατεύθυνση  κι ένα προσανατολισμό , ως εκεί  .  Πιστεύω  λοιπόν  πως ότι κάνουν πρέπει  να  το κάνουν με αγάπη ,αφοσίωση  και σαφώς πολλή δουλειά , μακριά από οτιδήποτε άλλο  τους αποσπά την προσοχή  , έτσι ώστε να γίνονται καλύτεροι και να μπορέσουν να εξελιχθούν και οι ίδιοι αλλά και να εξελίξουν ακόμη περισσότερο αυτό το οποίο παρέλαβαν  .  Αυτό για μένα δεν είναι απλά μια θεωρία . αλλά στάση ζωής .

19) Θα έκανες ποτέ κάποιο ντουέτο;
Το έχω κάνει και φυσικά θα ξανάκανα . Όπως είπα και πιο πάνω είναι αρκετοί οι τραγουδιστές –στριες  που μ’ αρέσουν και θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να συνυπάρξω  μαζί με κάποιον-κάποια που θαυμάζω . Ελπίζω στο μέλλον να μ’ αξιώσει ο θεός να το υλοποιήσω .

20) Τέλος, τι θα κάνεις το Καλοκαίρι; Θα πας διακοπές;
Όταν ολοκληρωθούν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις οι οποίες είναι ήδη δρομολογημένες  , θα απολαύσω το καλοκαίρι που στη χώρα μας είναι μοναδικό από το εξοχικό μου , για να γεμίσω τις μπαταρίες μου για τον επερχόμενο χειμώνα.

Ακολουθήστε τον Θάνο στα Social Media:
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ART MUSIC : 
«Φωτιά» στα social media με το τραγούδι του Θάνου Δαρούση που έγινε viral!!
Πατήστε τον σύνδεσμο:

ART MUSIC : 
Νέα Μουσική Κυκλοφορία : Θάνος Δαρούσης - ''Για ένα τίποτα''
Πατήστε τον σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου