Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

ART MUSIC: Αποκλειστική Συνέντευξη με την Μαριάννα Βλαχούλη


Είναι νέα, όμορφη, ασχολείται με την μουσική, γράφει στίχους και ζωγραφίζει.
Η Μαριάννα Βλαχούλη κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το πρώτο της Single με τίτλο ''Με Πονάς'', σε στίχους και μουσική δικιά της.

Ακούστε το τραγούδι:


Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Μαριάννα!

1) Πες μας λίγα λόγια για εσένα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα την όποια λατρεύω με ένα διάστημα απουσίας λόγο σπουδών. Έμεινα πέντε χρόνια στις Σέρρες από όπου πήρα και το πτυχίο μου σαν Πολίτικος μηχανικός ΤΕ.

2) Πως προέκυψε το τραγούδι στη ζωή σου;
Θυμάμαι  τη συγκίνηση και το δέος  που ένιωθα όταν άκουγα τραγούδια από μελωδικές βαθιές φωνές . Όπως για παράδειγμα του Τόλη Βοσκόπουλου . Από νωρίς συνειδητοποίησα πως το τραγούδι πρέπει να είναι σημαντικό στη ζωή των ανθρώπων μιας που βγάζει μέσα σε τριάμισι λεπτά συναισθήματα που μπορεί κάποιος να έχει κρυμμένα πολύ βαθιά. Έτσι άρχισε να πρωταγωνιστεί και στη δική μου ζωή.

3) Στο τραγούδι που κυκλοφόρησες πριν λίγο καιρό, έγραψες εσύ τους στίχους. Μίλησε μας για το πως έγινε.
         Το ΄’με πονάς’’ όπως και η μελωδία του κυριολεκτικά ήρθε και με βρήκε! Το σιγοτραγούδησα ένα πρωί και ήταν σαν να το έλεγα από χρόνια!

4) Ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός από την μουσική;
Αυτό το διάστημα εκπαιδεύομαι στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας .Είναι ένα πρόγραμμα που διαρκεί τρία χρόνια. Εκτός του ότι μου αρέσει να υπενθυμίζω στους ανθρώπους ξεχασμένα συναισθήματα με τη μουσική, μου αρέσει επίσης να τους βοηθώ να τα βάζουν και σε μια τάξη με τη συμβουλευτική!

5) Ποιους καλλιτέχνες της μουσικής θαυμάζεις;
Από τους παλιότερους όπως είπα και ποιο πάνω μου μιλάει στην καρδιά ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Γιάννης Πάριος  ,η κάθε δουλεία τους ήταν πάντα ξεχωριστή και ουσιαστική! Πάντα είχε κάτι να δείξει. Από τους ποιο νέους ξεχωρίζω τον Νικό Βερτη , θεωρώ ότι είναι η τελειότητα μέσα από την απλότητα. Ακόμα,  την Πάολα για αυτό το σπάνιο πάθος που έχει και μεταφέρει και στο κοινό εννοείτε.

6) Πιστεύεις στις μέρες πως το διαδίκτυο είναι ένα καλό μέσο για να προβάλεις την δουλειά σου;
Το διαδίκτυο στις μέρες μας είναι το μόνο μέσο για να προβάλει κάποιος τη δουλεία του. Έχει δώσει την ευκαιρία σε κάθε δημιουργό από όλους τους τομής να δείξει μια νέα πρόταση . Με αυτό τον τρόπο η τέχνη μόνο μπροστά μπορεί να πάει.

7) Ασχολείσαι με τα Social Media και το διαδίκτυο;
Φυσικά ασχολούμαι! Μου αρέσει η αίσθηση ότι μπορώ να συναντώ πολλούς ανθρώπους ότι ώρα θέλω με ένα διαφορετικό τρόπο βέβαια.

8) Έχεις κάποιο χόμπι;
Ασχολούμαι πολύ με τη ζωγραφική την όποια αγαπώ πολύ .

Δικός της πίνακας ζωγραφικής

9) Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζω ακόμη ένα τραγούδι σε ποιο χορευτικό στυλ όπως και κάποια demo με ερωτικά τραγούδια μου.

10) Θα πας διακοπές το Καλοκαίρι;
Εννοείτε θα πάω διακοπές! Αν και επικρατεί λίγο ο φόβος λόγο της κατάστασης  είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να μην επισκεφτώ ένα Ελληνικό νησί.

11) Θα πήγαινες ποτέ σε κάποιο Talent Show;
 Δεν ξέρω αν θα πήγαινα σε talent show ,η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο το φόβο της κάμερας αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

12) Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Δε έχω μπει σε διαδικασία να το σκεφτώ. Φυσικά κάνω όνειρα ,βάζω στόχους , χωρίς όμως να με καθορίζουν . Και τα καλά δεχούμενα και τα κακά δεχούμενα !

13) Πιστεύεις πως σήμερα η μουσική βιομηχανία έχει χαλάσει σε σχέση με παλιά;
Θεωρώ πως έχει αλλάξει όχι πως έχει χαλάσει. Έχει ανοίξει κατά κάποιον τρόπο με πολλά είδη μουσικής και διαφορετικά στυλ . Η εξέλιξη σε όλους τους τομής είναι πάντα κάτι θετικό ,δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε ένα φόβο προς την αλλαγή και μια ιδιαίτερα κριτική στάση σε κάθε τι καινούριο και άγνωστο. Ότι δε μας μοιάζει δε σημαίνει ότι είναι λάθος!


14) Τι είναι για 'σένα το τραγούδι;
Το τραγούδι  για μένα είναι ο πιο αμέσως τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας . Η δύσκολη καθημερινότητα όλων μας, έχει κάνει αυτές  τις  δυο φαινομενικά απλές διαδικασίες πολύ δύσκολες . Με μια λέξη θα πω πως είναι το βάλσαμο για όλες τις πληγές.

15) Σε ποιο χώρο θα ήθελες να τραγουδάς;
Όπου υπάρχουν άνθρωποι ! Ο χώρος δεν έχει και τόση σημασία .

16) Τι είδος μουσικής τραγουδάς;
Πιστεύω πως είμαι πιο κοντά στο λαϊκό τραγούδι αν και η μουσική δεν έχει σύνορα και χαρακτηρισμούς.
Δικός της πίνακας ζωγραφικής

17) Τέλος, τι θα έλεγες στα νέα παιδιά που ξεκινούν να κάνουν καριέρα;
Θα τους συμβούλευα να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους! Έστω και ένα ψήγμα νέας πρότασης είναι σημαντικό για το χώρο της μουσικής . Να έχουν επιμονή χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους . Να αγαπούν αυτό που κάνουν ,και να το κάνουν με μεράκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου