Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Τηγανίτες (Παραδοσιακό γλύκισμα του χωριού Αφάντου στην Ρόδο για το Γάμο ή τον Αρραβώνα)


Υλικά:
3 κιλά αλεύρι
1/2 σιταρένιο
4,5 ποτήρια λάδι
4 ποτήρια σταχτόνερο
3,5 κιλά μέλι
1 κιλό ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
Λίγο λεμόνι
Κανέλα
Γαρύφαλλο

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στη συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε λεπτά κομμάτια για λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα και στρογγυλά κομμάτια.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βράζουμε για 5 λεπτά.
Τέλος, αφού κρυώσουν οι τηγανίτες περιχύνουμε το μέλι, το καβουρδισμένο και αλεσμένο σουσάμι, κανέλα, γαρύφαλλο και την ζάχαρη

Γράφει η Μαριάννα Γαντάρη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ιστορία του χωριού Αφάντου στην Ρόδο!
Πατήστε τον σύνδεσμο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου