Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Ποιες σειρές του Mega είναι δύσκολο να προβληθούν ξανά


H μεγάλη είδηση των ημερών είναι αναμφίβολα ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος και η απόκτησή τους από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ένα από τα θέματα που συζητούνται από την πρώτη μέρα είναι και το τι πραγματικά περιλαμβάνει η περιβόητη «ταινιοθήκη του Mega», καθώς για κάθε σειρά ξεχωριστά υπάρχει άλλο νομικό καθεστώς και διαφορετικοί όροι που πρέπει να τηρηθούν.

Για αρκετές από τις σειρές του μεγάλου καναλιού, τον πρώτο λόγο έχει ο δημιουργός, στον οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Έτσι για παράδειγμα, για να προβληθούν σε επανάληψη οι μεγάλες επιτυχίες των Ρέππα-Παπαθανασίου «Οι τρεις χάριτες» και «Δις εξαμαρτήν», πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεσή τους, όπως τόνισε ο δεύτερος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Από την άλλη, σειρές που βασίζονται σε ξένο format απαιτούν την συγκατάθεση της ξένης εταιρείας παραγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά «Απαγορευμένη αγάπη», που βασιζόταν στην γερμανική σειρά Verbotene Liebe και ήταν μία από τις μακροβιότερες καθημερινές σειρές του Mega.

Πηγή: https://www.thepressroom.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου