Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Κριτική Για Την Παράσταση: Ατροπίνη στο ''Faust Bar - Theatre - Arts''


Πήγα και παρακολούθησα την Πέμπτη την θεατρική παράσταση ''Ατροπίνη'', ήταν ένα ψυχολογικό θρίλερ με θέμα τη βία εναντίον των γυναικών, μια παράσταση που άνετα θα ξανά έβλεπα. 


H παράσταση είναι βασισμένη στη ταινία ''Extremities'' του William Mastrosimone, εμπνευσμένη από πολλές αληθινές ιστορίες.
Το κείμενο και η ενσάρκωση των ρόλων ήταν τόσο έντονες που σ΄ έβαζαν μέσα στην πραγματικότητα της παράστασης.
Οι ερμηνείες των τριών κοριτσιών και του άντρα ήταν καταπληκτικές.
Εντύπωση μου έκανε η ερμηνεία της Ελένης Μαστρολέων στο ρόλο της πρωταγωνίστριας Marjorie και του άντρα - βιαστή Δημήτρη Δημάκη στο ρόλο του Joe.

Η σκηνοθεσία της Σίλιας Κατραλή Μινωτάκη ήταν διαμορφωμένη με ωραία σκηνικά που σε έβαζαν αμέσως στο κλίμα της παράστασης και τέλος μου άρεσε ο ρόλος που ενσάρκωσε την Terry.
Τέλος, η τελευταία φίλη των κοριτσιών η Ελένη Βρακά στο ρόλο της Patricia, μου άρεσε ο λόγος της και ο χαρακτήρας που είχε σε όλο το έργο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.
Αξίζει να πάτε να το παρακολουθήσετε!!!

Σύνοψη Παράστασης:
Ένα ψυχολογικό θρίλερ με θέμα τη βία εναντίον των γυναικών και την διαστροφή της εκδίκησης. Η αιώνια μάχη μεταξύ δυνατού και αδύναμου. Όταν η Μαρτζ πέφτει θύμα βιασμού καταφέρνει να αφοπλίσει και να ακινητοποιήσει το δράστη. Μέσα σε έναν αγώνα επιβίωσης ξεκινά ένα ψυχολογικό παιχνίδι : Ποιος τελικά είναι ο θύτης και ποιος το θύμα; Ένα έργο καθηλωτικό και επίκαιρο όσο ποτέ αμφιταλαντεύεται μεταξύ ωμού ρεαλισμού και ακραίου σουρεαλισμού, με στόχο να μας προβληματίσει σχετικά με την "μεταμόρφωση" του ανθρώπου σε τέρας όταν πρόκειται για την επιβίωση του. Μία παράσταση βασισμένη στη ταινία ''Extremities'' του William Mastrosimone, εμπνευσμένη από πολλές αληθινές ιστορίες.


Κάθε Πέμπτη στις 21:00 στο Faust Bar - Theatre - Arts. 
(Καλαμιώτου 11 και Αθηναίδος 12, Μοναστηράκι)
τηλ: 210- 3234095
Τιμή εισητηρίου : 10 ευρώ

Παίζουν: Δημήτρης Δημάκης, Ελένη Μαστρολέων, Ελένη Βρακά, Σίλια Κατραλή Μινωτάκη.
Διασκευή - Επιμέλεια κειμένου : Ελένη Μαστρολέων, Σίλια Κατραλή Μινωτάκη.
Σκηνοθεσία: Σίλια Κατραλή Μινωτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου