Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Fwd:Βασίλης Μιχαηλίδης,100 χρόνια από τον θάνατό του.Συναυλία με τον Λάρκο Λάρκου – Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου


Βασίλης Μιχαηλίδης, 100 χρόνια από τον θάνατό του.

«Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει»,

Μελοποιημένη ποίηση από τον Λάρκο Λάρκου,

με Λέκκα, Γαϊτάνο, Χατζηχριστοδούλου κ.α.


Η Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου διοργανώνουν συναυλία για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», με  μελοποιημένη ποίηση από τον Λάρκο Λάρκου, στις 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι ελλαδίτες τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας και Πέτρος Γαϊτάνος μαζί με σημαντικούς κύπριους καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, οι παραδοσιακοί τραγουδιστές Μιχάλης Χατζημιχαήλ και  Κυριάκος Μαππούρας, η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, ο τουρκοκύπριος πανεπιστημιακός Niyazi Kızılyürek, η τραγουδίστρια Atys και ο ίδιος ο συνθέτης. Θα συνοδεύει η ορχήστρα Commandaria υπό τη διεύθυνση του FrancisGuy, σολίστες μουσικοί και τετρανδρία ψαλτών.

Θα παρουσιαστούν όλα τα μελοποιημένα ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη από τον Λάρκο Λάρκου, σε πανελλήνια γλώσσα (καθαρεύουσα και δημοτική) και ως μουσικά δρώμενα τα ποιήματα που τον καταξίωσαν στην κυπριακή διάλεκτο, «Η ανεράδα», «Η Χιώτισσα» και «Η 9η Ιουλίου του 1821» υπό τη φιλολογική εποπτεία του Δρος Κυριάκου Ιωάννου.

Είσοδος €10


Χορηγοί:
Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠ
ΟΠΑΠ Κύπρου
Chr. G. Vassiliades&CO. LLC
ARAMEX
RCB
EKO
SeeYouTravel
HiltonParkNicosia

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΡΙΚ
ΚΥΠΕ
Ο Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου