Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

TIPS : Πώς να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια!


Τώρα που ήρθε το Καλοκαιράκι με πολλά θετικά που έχει (μπανάκι, ήλιο, διακοπές και καλοπέραση) υπάρχουν και τα αρνητικά! Μα φυσικά το κουνούπι που μας ενοχλεί συνέχεια με τον ήχο του και τα τσιμπήματα του.

Θα σας δώσουμε μερικά Tips για να αντιμετωπίσετε και να διώξετε τα κουνούπια μακριά σας.

- Λεμόνι: Η επάλειψη σημείων του σώματος με το απλό λεμόνι διώχνει τα κουνούπια. Επίσης αν ρίξετε στο πάτωμα λεμόνι και νερό, διώχνει τα μυρμήγκια.

- Λυγαριά: Πάρτε μερικά φύλλα λυγαριάς και βάλτε τα σε ένα δοχείο που έχει ψεκαστήρα. Γεμίστε το μέχρι τη μέση με καθαρό νερό. Ψεκάζετε στο σώμα ή στον περιβάλλοντα χώρο που είναι το παιδί.

- Λεβάντα: Οι εντομοαπωθητικές ιδιότητες της δημοφιλούς λεβάντας είναι καταπληκτικές. Μπορείτε να φυτέψετε το φυτό στο μπαλκόνι ή στον κήπο και η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να τρίψετε το άνθος σε κάποια σημεία του σώματος ή να απλώσετε λίγο έλαιο λεβάντας στα σημεία που δεν θα πάνε στο στόμα του παιδιού (πίσω από τις αρθρώσεις, στην πλάτη ή στα αυτιά). Επίσης, θαυματουργή είναι η παλιά κολώνια Λεβάντα που σίγουρα θα έχει η γιαγιά στο σπίτι.

- Βασιλικός: Πάρτε λίγα φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε σε λίγο ξύδι. Μπορείτε να το αφήσετε δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού ή αλείψτε τα σημεία του δέρματος που δεν θα πάνε στο στόμα. 

- Λεβάντα: Εκτός από υπέροχη μυρωδιά έχει και ισχυρή εντομοαπωθητική δράση. Τοποθετήστε γλαστράκια στις μπαλκονόπορτες και ψεκάστε το υπνοδωμάτιό σας με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο έλαιο και στο σώμα σας. Τα κουνούπια θα μείνουν μακριά.

- Ξύδι: Βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Αλείψτε το δέρμα. Τα κουνούπια εξαφανίζονται και μη νομίζετε ότι μυρίζει δυσάρεστα.

- Κρεμμύδι: Κόψτε το σε φέτες και αφήστε το δίπλα στο κρεβάτι. Θα κοιμηθεί χωρίς κουνούπια και τσιμπήματα.

- Κάψτε κεριά citronella, ενώ είστε έξω. Η μυρωδιά και ο καπνός απωθούν τα κουνούπια.

- Καθίστε κοντά σε έναν ανεμιστήρα, ενώ είστε έξω. Τα κουνούπια δεν είναι αρκετά δυνατά για να πετάξουν «κόντρα» στο ρεύμα αέρα για να έρθουν κοντά σας. Τόσο απλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TIPS : Για να αποφύγετε τον ιδρώτα!

Πατήστε τον σύνδεσμο : 

TIPS : Έξυπνα tips για δύσκολους λεκέδες
Πατήστε τον σύνδεσμο :

TIPS : 9 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν ξέρουμε
Πατήστε τον σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου