Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Συνταγή για Σαραγλί (Αυθεντική)


Μερίδες: 10 - 12
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
- 20 φύλλα μπακλαβά
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 φλυτζ. του τσαγιού τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού ξέσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 5 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζ. του τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την καρυδόψιχα, την κανέλα, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα ταψί 2 φύλλα, βάζοντας το δεύτερο μείγμα που φτιάξαμε.
Βάζουμε κάθε φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν 10 φύλλα. Μετά τα τυλίγουμε σε ρολό.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 10 φύλλα.
Παίρνουμε ένα πολύ ψιλό σιδεράκι και το περνάμε ανάμεσα από το ρολό, τα σφίγγουμε με δύναμη και από τις δύο πλευρές και μετά τα βγάζουμε από το σιδεράκι και το κόβουμε σε μπουκιές (μεγάλες - μικρές, όπως θέλουμε).
Αν δεν έχουμε ένα μικρό σιδεράκι μπορούμε να τα κόψουμε κατευθείαν σε μπουκιές.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τις μπουκιές.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τέλος, φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε τα υλικά μας όλα μαζί (ζάχαρη, νερό, κανέλα) μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Μόλις το σαραγλί μας είναι έτοιμο, τότε περιχύνουμε το σιρόπι από πάνω του.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Το σιρόπι να είναι ζεστό.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες συνταγές:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου