Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη ΚΟΦΦΑ: Μάθετε για το έργο που κάνουν για τα ζώα.


Αποκλειστική Συνέντευξη: Μαίρη Σταματοπούλου

Τα ζώα είναι σύντροφοι μας, φίλοι μας. Είναι πλάσματα με νοημοσύνη και συναισθήματα αλλά συγχρόνως έχουν και την ανάγκη μας. Γι’ αυτό το λόγο καλούμαστε όλοι εμείς να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους στη ζωή.
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία.        Πόσοι από εμάς γνωρίζουν την ΚΟΦΦΑ; Βρεθήκαμε στο Μοσχάτο, την έδρα της (ΚΟΦΦΑ) και μιλήσαμε με την αντιπρόεδρο κα Γεωργία Μακρή.

1.Μιλήστε μας για την ΚΟΦΦΑ. Ποια είναι;
Η ΚΟΦΦΑ δημιουργήθηκε σαν ιδέα, περίπου πριν από δύο χρόνια. Ξεκίνησε από την πρόεδρο μας κα Βίκυ Τογρίδη, η οποία μένει στην Αμερική και έκανε την έρευνα της όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Βλέποντας μέσα στο φιλοζωικό κόσμο, γενικότερα, τα προβλήματα που υπήρχαν και στα αδέσποτα ζώα αλλά και μέσα στις φιλοζωικές οργανώσεις, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια οργάνωση τέτοια που να έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν είμαστε το απλό φιλοζωικό σωματείο που πιθανόν ο κόσμος να γνωρίζει. Είμαστε μια οργάνωση που δώσαμε όρκο τιμής να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ζώων. Και όταν λέμε για ζώα εννοούμε ότι ζει και αναπνέει πάνω στον πλανήτη. Είτε αυτά είναι άγρια ζώα, είτε είναι οικόσιτα, είτε είναι ζώα συντροφιάς.

2.Θεωρείτε ότι γνωρίζουν όλοι τα δικαιώματα των ζώων; Θέλετε να μας αναφέρετε κάποια;
Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τα δικαιώματα των ζώων ακόμα και αυτοί που είναι κηδεμόνες (των ζώων) και γι’ αυτό βλέπουμε πολύ συχνά ότι τα ζώα κακοποιούνται από τους κηδεμόνες τους.

3.Ποια είναι η ευθύνη του κράτους αλλά και των Δήμων απέναντι στα ζώα; Εφαρμόζονται οι νόμοι;
Γενικά πιστεύω ότι ο νόμος είναι αρκετά καλός , αν και έχει κάποιες ελλείψεις. Δυστυχώς, κατά πλειοψηφία δεν εφαρμόζεται από τους ίδιους του Δήμους γιατί ο νόμος έχει δώσει τα αδέσποτα να ανήκουν σ’ αυτούς (τους Δήμους). Βλέπουμε πάρα πολλούς, κατά παράβαση καθήκοντος να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Τρανταχτό παράδειγμα ο Δήμος Βόλου. Εκεί που βλέπετε να υπάρχουν επιδοτήσεις από το Κράτος για τη σίτιση, περίθαλψη κλπ δεν τηρούνται.

4.Κάνετε πολλά έξοδα. Ποιοι είναι οι οικονομικοί πόροι σας; Λαμβάνετε κάποια επιχορήγηση;
Αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία με την έννοια ότι η οργάνωση δεν έχει επιδότηση από πουθενά. Τον κύριο όγκο χρημάτων βάζει η κα Τογρίδη λόγω της αγάπης της για τα ζώα. Οι υπόλοιποι από μας συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.


5.Συνεργάζεστε με φιλοζωικά Σωματεία ή Δήμους; 
Ναι, συνεργαζόμαστε με φιλοζωικά Σωματεία και με Δήμους.
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της ΚΟΦΦΑ;
Για να γίνει κάποιος μέλος της ΚΟΦΦΑ υπάρχει η σελ. στο fb KOFFA NGO, στην οποία αν μπει κάποιος υπάρχει το ειδικό έντυπο όπου συμπληρώνει τα στοιχεία και μας τη στέλνει με fax. Μετά επικοινωνούμε εμείς μαζί του.

6.Γνωρίζουμε ότι διατηρείτε και το Καταφύγιο Ζώων στον Ασπρόπυργο, για το οποίο θα μιλήσουμε εκτενέστερα στην επόμενη συνάντηση μας. Εκεί χρειάζεστε βοήθεια;
Σαφώς και χρειαζόμαστε βοήθεια. Όχι οικονομική… Λίγη τροφή, λίγες κουβέρτες, Π.χ. κάποιος μπορεί να προσφέρει τις αμπούλες που θα χρειαστούμε για ένα μήνα ή παρασιτικά κλπ Και ένα κουτάκι χάπια να σου φέρει είναι σημαντικό. Ο καθένας ότι μπορεί.

7.Κλείνοντας τη συνέντευξη, θέλετε να ευχηθείτε κάτι;
Θα ήθελα να ευχηθώ δικαιοσύνη για τα ζώα που ταλαιπωρούνται στον κόσμο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διαθέσατε και ζητάμε την υπόσχεση σας να συναντηθούμε ξανά για να μιλήσουμε για το Καταφύγιο Ασπροπύργου.

Εμείς ως ΚΟΦΦΑ σας ευχαριστούμε και για ότι άλλο θέλετε είμαστε στη διάθεση σας.

Ακολουθήστε την ΚΟΦΦΑ στο Facebook:
https://www.facebook.com/KOFFA-NGO-1521920751353427/?fref=ts

1 σχόλιο: