Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Θες να μάθεις κι εσύ κάποιο ''Μουσικό Όργανο''


Θέλεις να μάθεις Μπουζούκι - Τζουρά και Μπαγλαμά;
Τότε ήρθε η ευκαιρία σου να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Ο καθηγητής μουσικής Χρήστος Ασβεστάς μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Είναι ωραίο πράγμα να μαθαίνεις νέα πράγματα και ειδικά αν έχει σχέση με την μουσική. Θα μάθεις εύκολα και γρήγορα με θεωρία και φωνητική.

Δείτε το βίντεο και στο κανάλι μας στο Youtube:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΤο Μπουζούκι είναι λαουτοειδές έγχορδο λαϊκό μουσικό όργανο, με αχλαδόσχημο αντηχείο (σκάφος) από επιμήκεις ξύλινες λουρίδες, τις ντούγιες, και μακρύ βραχίονα, το μπράτσο ή μάνικο με κλειδιά στην άκρη για το χόρδισμα (κούρδισμα).

ΤΖΟΥΡΑΣ


Ο τζουράς είναι νυκτό μουσικό όργανο, οκτάχορδο ή εξάχορδο. Θεωρείται μικρογραφία του μπουζουκιού, καθώς έχει μανίκι και κεφαλάρι όμοιο, αλλά μικρότερο σκάφος, περίπου διπλάσιο από τον μπαγλαμά. Κατασκευάζεται από τα ίδια υλικά και με παρόμοιες τεχνικές με το μπουζούκι και ανήκει και αυτό το ίδιο, στα έγχορδα λαϊκά όργανα της οικογένειας των λαούτων, εξέλιξη του ταμπουρά, που θεωρείται απόγονος της αρχαιοελληνικής πανδούρας ή πανδουρίδας ή πανδούριο.
ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ

Ο μπαγλαμάς ή μπαγλαμαδάκι, (εκ του τουρκικού bağlama), είναι νυκτό μουσικό όργανο, όπως κι ο ταμπουράς, μετεξέλιξη της αρχαιοελληνικής πανδούρας και μικρογραφία του μπουζουκιού, που χρησιμοποιείται στην ελληνική λαϊκή μουσική. Κατά κανόνα έχει τρεις διπλές χορδές. Ο ήχος του μπαγλαμά είναι οξύς. Κάθε χορδή κουρδίζεται μία οκτάβα υψηλότερα από την αντίστοιχη στο μπουζούκι.Ο λόγος που ο μπαγλαμάς έχει μικρότερες διαστάσεις είναι ότι έτσι θα μπορούσαν οι παίχτες να τον κρύψουν εύκολα αφού απαγορευόταν επί τουρκοκρατίας και μετέπειτα επί δικτατορίας.


Αν θες να μάθεις κι εσύ κάποιο όργανο τότε επισκέψου την σελίδα του Χρήστου Ασβεστά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου