Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Συνέντευξη POP CAKES


1.Τι σημαίνει για σας η μουσική;
Η μουσική για μας είναι δημιουργία, επέκταση, πολλές φορές χαρά αλλά σίγουρα και προβληματισμός και ίσως θα μπορούσαμε να πούμε απελευθέρωση αν και κάποιες φορές γίνεται εγκλωβισμός μέσα στις σκέψεις, στα αδιέξοδα  και στις υπαρξιακές μας ανησυχίες.

2. To νέο σας Αlbum "ONE SPARK" σημειώνει  μεγάλη επιτυχία, πως νιώθετε γι'αυτό το αποτέλεσμα;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το album βρίσκει ανταπόκριση στο κοινό. Πιστεύουμε ότι έχει κάτι να πει εκφράζοντας  μια από τις πολλές και διαφορετικές  μουσικές μας απόψεις  έτσι όπως διαμορφώνονται  μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει , αλλά που στην ουσία φαίνεται  να  παραμένει αδιασάλευτα ο ίδιος.  Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλουμε να πούμε, προφανώς διαφορετικά και όταν έρθει η ώρα ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τα εκφράσουμε  καθώς ήδη δουλεύουμε  με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον  πάνω σε αυτά.

3.Πείτε μου λίγα λόγια για τους συντελεστές που συνέβαλαν σε όλη αυτή την διαδικασία;
Στους POPCAKES στη σύνθεση και κιθάρα είναι ο Johnny Logothetis,  στις φωνές,  μαζί  με τον  Johnny,  η Margaret A. ενώ ο  Kostas Domenikiotis μας έχει χαρίσει την ερμηνεία στο μπάσο και ο Andreas Asimakopoulos είναι ο άνθρωπος πίσω από την ηχογράφηση (Mushroom Studio) και την παραγωγή.

4.Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος/στοίχημα;
Μας ενδιαφέρει να εκφράσουμε αυτό που μας απασχολεί, που μας συγκινεί ή μας ενθουσιάζει ή που μπορεί ακόμη και να μας πληγώνει με έναν όσο μπορούμε πιο αρμονικό  τρόπο.  Δε θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι βίαιο ή ξένο, θέλουμε να είναι κομμάτι της ζωής μας, καθημερινό, παιχνιδιάρικο,  ίσως διερευνητικό, ίσως αρκετά απλό, ίσως αρκετά απρόσμενο, αλλά πάντα αληθινό.

5.Ποιές είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποιοί καλλιτέχνες ή συγκροτήματα θεωρείτε ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση τους ύφους και του είδους της μουσικής που απολαμβάνουμε από εσάς;
Σίγουρα οι μεγάλες μουσικές μορφές της παγκόσμιας rock και punk σκηνής,  αλλά και της ελληνικής, μας επηρέασαν και αναπόφευκτα μας δίδαξαν με τη σοφία τους,  όπως πιστεύουμε και τους περισσότερους. Μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε ονόματα  μιας και είναι γνωστοί και σίγουρα έχουν τη θέση που τους αξίζει μέσα στις καρδιές όλων μας.


6. Υπάρχουν Ξένα  συγκροτήματα τα οποία θαυμάζετε και θα θέλατε να έχετε ισάξια πορεία;
Σίγουρα υπάρχουν. Το υλικό είναι πολύ και αξιόλογο τόσο  από παλιότερους καλλιτέχνες όσο  και από πιο σύγχρονους. Εμείς βέβαια ακολουθούμε μια δική μας πορεία  που έχει τα καλά αλλά και τα τρωτά της σημεία. Αναμφίβολα  δε  γίνεται να είμαστε σαν αυτούς παρά μόνο να είμαστε  ο εαυτό μας και ενώ τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε, ακολουθούμε τη δική μας πραγματικότητα, όποια  και αν είναι αυτή.

7. Θα  πειραματιζόσασταν σε διαφορετικό είδος μουσικής;
Σίγουρα. Η αναζήτηση και ο πειραματισμός δε σταματά. Υπάρχει πάντα το ενδιαφέρον και η περιέργεια για κάτι καινούριο. Ωστόσο όταν κάτι ξεφεύγει από την αισθητική που έχει ο καθένας μέσα του  τότε υπάρχει ένα “φρένο”.  Γι’ αυτό  η αναζήτηση  διεισδύει έως εκεί που μας επιτρέπει η αισθητική μας και σταματά έως εκεί που η ίδια  το  “ απαιτεί”.

8. Κατά πόσο είναι εύκολο για ένα συγκρότημα  να κάνει πράγματα, να πάει μπροστά και να χαράξει την δική του σταθερή πορεία στις μέρες μας;
Είναι δύσκολο και ίσως όχι μόνο στις μέρες  μας αλλά και διαχρονικά.,  λίγο ή πολύ ισχύει  αυτό. Ωστόσο ταλαντούχοι δημιουργοί και σίγουρα με τη βοήθεια της τύχης,  ακούστηκαν και ακούγονται και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό.  Το κοινό,  μέσα στο οποίο είμαστε και εμείς,  θέλει πάντα να ακούσει κάτι καλό και για αυτό  ψάχνει. Υπάρχει το ενδιαφέρον και έτσι όλα είναι πιθανά.

9.Κλείνοντας, θα θέλατε να πείτε κάτι στο κοινό σας;
Ευχαριστούμε το κοινό μας  που συμμετέχει στις μουσικές μας ανησυχίες και ευχόμαστε να γινόμαστε καλύτεροι,  ελπίζοντας να κρατάμε το ενδιαφέρον του αμείωτο και ελπίζοντας  να βρίσκουμε  μια θέση στην καρδιά του όπως και αυτό έχει στη δική μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου