Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Εύκολο και Γρήγορο Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτας σε 10 λεπτά!!!


Υλικά
- 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
- 1 βανίλια
- 350 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση 
Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη (αλλά κρύα πλέον) σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Απαλά, με μία μαλακή σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολο παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας

Εύκολα Milkshake σε 5 λεπτά!!
http://artparknews.blogspot.gr/2016/05/milkshake-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου