Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Tips για να κάνετε το φούρνο σας να λάμψει

Συχνά ο φούρνος της κουζίνας μας γεμίζει με λίπη ή κατάλοιπα από τα φαγητά. Διαβάστε παρακάτω τρεις έξυπνους τρόπους που θα κάνουν το φούρνο σας να λάμψει και εσάς να καμαρώνετε!

-Φλούδες και νερό. Τοποθετήστε φλούδες εσπεριδοειδών και νερό, σε μία κατσαρόλα και ανάψτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς για 20'. Μόλις κρυώσει θα είστε σε θέση να τρίψετε και να διώξετε τη βρωμιά πιο εύκολα.

-Νερό και σόδα. Ανακατέψτε ίση ποσότητα νερού και σόδας, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή κρέμα. Στη συνέχεια αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου σας και αφήστε τη για 5’, πριν την καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανί. Για τους δύσκολους λεκέδες προσθέστε ίση ποσότητα χοντρού αλατιού –βοηθάει στο τρίψιμο.


-Υγρή αμμωνία. Τοποθετήστε σ’ ένα γυάλινο μπολ υγρή αμμωνία και αφήστε το όλη νύχτα στο φούρνο, με την πόρτα κλειστή. Την επόμενη μέρα καθαρίστε το εσωτερικό με βρεγμένο πανί. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε νερό και να διαλύσετε μέσα σ’ αυτό ένα φακελάκι αμμωνία. Και πάλι, το αφήνετε να δράσει όλη νύχτα στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου