Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

TIPS : Για να αποφύγετε τον ιδρώτα!

Η εφίδρωση είναι ένας «πονοκέφαλος» που απασχολεί πολλούς από εμάς. Υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να ιδρώνουμε λιγότερο:

-Σωστά ρούχα. Φροντίζουμε να αποφεύγουμε τα συνθετικά ρούχα όπως πολυεστέρας κλπ Φοράμε ρούχα φαρδιά και κατά προτίμηση βαμβακερά, ώστε να δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα μας να αναπνέει.  Προτιμάμε ρούχα ανοιχτόχρωμα που δεν ελκύουν τον ήλιο.

-Νερό. Θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.Το νερό βοηθάει να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σώματος Όταν κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο, η θερμοκρασία είναι χαμηλή και ιδρώνουμε λιγότερο.

-Λεμόνι. Βάζουμε το λεμόνι στη διατροφή μας. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στο λεμόνι, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια που παράγουν την οσμή και να λειτουργήσει ως φυσικό αποσμητικό.

-Σωστή διατροφή. Αποφεύγουμε να τρώμε πικάντικα φαγητά, σκόρδο, κρεμμύδι και υψηλής περιεκτικότητας, σε ζάχαρη, τρόφιμα. Οι τροφές αυτές διεγείρουν συγκεκριμένους αδένες και γι’ αυτό ιδρώνουμε περισσότερο.

-Αλάτι. Οι τροφές οι οποίες είναι γεμάτες με αλάτι, μπορούν να μας προκαλέσουν ιδρώτα. Ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει με κάθε τρόπο το αλάτι, και ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η εφίδρωση.

-Μείωση καφεΐνης. Η καφεΐνη έχει τη δυνατότητα  να απελευθερώνει την αδρεναλίνη στο σώμα μας αλλά και να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Άρα όσο λιγότερους καφέδες πίνουμε τόσο λιγότερο ιδρώνουμε.

-Μείωση του αλκοόλ. Το αλκοόλ ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να μας κάνει να ιδρώνουμε ακόμα περισσότερο.

-Αντιιδρωτικά. Έχουμε πάντα μαζί μας ένα αντιιδρωτικό ρολ-ον ή σπρέι. Μπορεί να μην σταματούν τον ιδρώτα αλλά τουλάχιστον θα αποφύγουμε τη δυσοσμία που αναδύεται από τις μασχάλες μας.  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TIPS : Πώς να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια
Πατήστε τον σύνδεσμο:

TIPS : 9 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν ξέρουμε
Πατήστε τον σύνδεσμο:

TIPS : 5 λόγοι για να μην πετάξεις το νερό από τα μακαρόνια
Πατήστε τον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου