Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Ταξίδι στη ζωή της Σπεράντζας Βρανά, από την Ελένη Φιλίνη

Τη Σπεράντζα Βρανά καλείται να υποδυθεί η Ελένη Φιλίνη σ’έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Σπεράντζα, ένα ταξίδι στη ζωή μου», του Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσίας του Φώτη Μεταξόπουλου, ο οποίος αναμένεται να ανέβει σε θεατρική σκηνή μετά τη συγκατάθεση του θετού γιού της αείμνηστης Σπεράντζας, Νίκου Χωματιανού.

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, μετά από πολλές έρευνες του Κώστα Παπαπέτρου. Χαρακτηριστικά λέει: «Διάβασα όλα τα βιβλία της Σπεράντζας κι έψαξα πολύ την προσωπική και την επαγγελματική ζωή της μέχρι να καταλήξω στο τελικό μου κείμενο. Το έργο μου, που είναι ένα ρεαλιστικό και όχι φανταστικό ταξίδι στη ζωή της, αναφέρεται στα πρώτα δύσκολα χρόνια της στα μπουλούκια, την περίοδο της Κατοχής, στους έρωτες της, τόσο με τον Κώστα Βουτσά όσο και με άλλους άντρες, στις μεγάλες επιτυχίες της και σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της ζωής της».

Η Ελένη Φιλίνη δήλωσε:  «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω αυτόν τον ρόλο. Η Σπεράντζα ήταν μοναδική σε αυτό που έκανε και πραγματικά θα βάλω τα δυνατά μου για να την ενσαρκώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι σίγουρη ότι, με το εκπληκτικό κείμενο του Παπαπέτρου και τη βοήθεια του Φώτη στη σκηνοθεσία και στον χορό θα τα καταφέρω» , συμπληρώνοντας «Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει την παράσταση».

Η Σπεράντζα Βρανά έφυγε από τη ζωή το 2009, με το παράπονο ότι το βιβλίο της "Τολμώ" δεν είχε πέσει σε κατάλληλα χέρα ώστε να γίνει τηλεοπτική σειρά ή ταινία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου