Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Εύκολες τυροκροκέτες

Για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάζετε στο τραπέζι, σας έχουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τυροκροκέτες. Εκτός από μεζές για τη μπύρα, το κρασί ή το ούζο μπορεί να γίνει και ένα ελαφρύ γεύμα συνοδεύοντας τες με σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
100 γρ. αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας
2 αυγά
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλεύρι ακόμα για το τηγάνισμα
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. δυόσμο ξερό
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία λεκάνη τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.             
Ρίχνουμε στο μείγμα τα δύο αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μία μάζα.

Ζεσταίνετε καλά το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.

Πλάθετε μπαλίτσες (σε μέγεθος όπως τα κεφτεδάκια), τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε πολύ ζεστό λάδι, περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν  χρώμα.

 Ακολουθήστε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου