Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Χαλβάς με κουβερτούρα και πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

-       ½ πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
-       ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-       ½ φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
-       1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
-       1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-       150 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
-       2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-       2 ξυλάκια κανέλα
-       4 ½ φλυτζάνια τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράση αφήνουμε το σιρόπι για άλλα 3-4 λεπτά στη φωτιά και μετά το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα, πάλι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό) και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, περίπου 5’. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα υλικό.
Όταν το μίγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. 
Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα ή πυρέξ και το αφήνουμε να κρυώσει.


Ακολουθήστε μας στο Facebook: 
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου