Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τι έγινε στη συγκέντρωση στο Σχιστό για τους Μετανάστες + Video


Η πρώτη, με κεντρικό σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή«, επί της Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝΛίγο αργότερα, στις 12:30 το μεσημέρι οι «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς», που θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ίδιο σημείο κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό.

Στην περιοχή έχουν ήδη αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας καθώς έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝΗ ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν:

«Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Παράλληλα, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων.

Στη σύσκεψη θα πάρουν πάρουν μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Εντός της ημέρας, επίσης, θα συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών, η οποία απαρτίζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει τη χωροθέτηση και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων.

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στους επιβατικούς σταθμούς Ε7 και Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη, λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία μεταφέροντας 532 άτομα. Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 492 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το «blue star 2» 40 άτομα από την Κω.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού ,γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.


Δείτε τα βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου