Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Tips για να καταπολεμήσετε το άγχος

Θα είναι ψέμα αν πούμε ότι έστω και μία φορά στη ζωή μας δεν έχουμε νιώσει άγχος.        Οι περισσότεροι από εμάς, το έχουμε κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και προσπαθούμε να ζούμε με αυτό. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος, αρκεί να τους εφαρμόσετε καθημερινά  στη ζωή σας.

1.    Μασήστε τσίχλες. Κάθε φορά που αισθάνεστε αγχωμένοι μασήστε μία τσίχλα –βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.

2.    Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Βρείτε τι σας προσφέρει ικανοποίηση και σας βοηθά να χαλαρώσετε. Αυτό μπορεί να είναι μία βόλτα, το διάβασμα, η καθαριότητα του σπιτιού, η μουσική, ο χορός, η επικοινωνία με φίλους ή ακόμα και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

3.    Αφιερώστε λίγο χρόνο στο κατοικίδιο σας, όσοι έχετε.

4.    Αναζητήστε το γέλιο. Παρακολουθήστε μία ευχάριστη ταινία στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Ακόμα επιδιώξτε να βρεθείτε με μία παρέα. Το γέλιο διώχνει το άγχος –αφήστε το να βγει δυνατά από μέσα σας.

5.    Κάντε ένα ντους. Το νερό λειτουργεί καθαρτικά και στην ψυχολογία μας καθώς αποβάλλει το άγχος και μας κάνει να αισθανόμαστε καθαροί ψυχή τε και σώματι.

6.    Σημειώστε και τσεκάρετε όλα όσα πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα.

7.    Αφιερώστε ένα λεπτό στο να αναλογιστείτε όλα αυτά για τα οποία αξίζει να είστε ευγνώμων.

8.    Αναγνωρίστε τα λάθη σας και διορθώστε τα.

9.    Βάλτε καθημερινά μικρούς ρεαλιστικούς στόχους που μπορείτε να κατακτήσετε εύκολα και χωρίς άγχος. Όταν τους πραγματοποιήσετε η ικανοποίηση που θα νιώσετε θα είναι μεγάλη.


Το να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας είναι πολύ καλύτερο από το να μένουμε άπραγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου