Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Tips για να οργανώσετε σωστά τη ντουλάπα σας

Η οργάνωση της ντουλάπας είναι ένας πονοκέφαλος που ταλαιπωρεί κόσμο, ειδικά τις γυναίκες. Όσο βαρετό και αν ακούγεται καλό είναι, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα ρούχα μας.                                       
Διαβάστε μερικούς τρόπους που θα σας κάνουν να φανεί πιο εύκολη η οργάνωση της ντουλάπας σας:

-Ταξινομήστε τα ρούχα σας ανά σεζόν. Καλοκαιρινά-χειμωνιάτικα. Αν έχετε μικρή ντουλάπα, κρατήστε και τακτοποιήστε στο κάτω μέρος της τα ρούχα που φοράτε ανάλογα με την εποχή.

-Χωρίστε τα σε κατηγορίες: Ποια φοράτε, ποια έχουν ελαττώματα (πχ χαλασμένα φερμουάρ) ή έχουν φθαρεί, ποια δεν σας κάνουν και ποια δεν θα φορέσετε ποτέ.

-Στη συνέχεια, χωρίστε τα ανά περίσταση. Ρούχα εργασίας, πρόχειρα, καθημερινά, βραδινά και κρεμάστε τα με τη σειρά.

-Τα πουλόβερ και t-shirt σας μπορείτε να τα διπλώσετε και να τα τοποθετήσετε στα ράφια της ντουλάπας. Έτσι θα τα βλέπετε πιο εύκολα.

-Τα φουλάρια και οι ζώνες είναι κάτι απαραίτητο στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Μπορείτε είτε να τα βάλετε σε κρεμάστρες είτε να τα στερεώσετε σε γάντζους-κρεμάστρες στην εσωτερικά πλευρά της πόρτας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τις γραβάτες του συντρόφου σας.

-Όλες οι γυναίκες έχουν τουλάχιστον 2-3 τσάντες. Βάλτε στη ράγα της ντουλάπας άγκιστρα ώστε να μπορείτε να τις κρεμάσετε.

-Και για το τέλος αφήσαμε το κεφάλαιο παπούτσια. Μια πρακτική λύση -για τα παπούτσια και όχι μόνο- είναι να τα τοποθετήσετε σε κουτιά (κατά προτίμηση διαφανή για να τα ξεχωρίζετε). Τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος της ντουλάπας ώστε να μπορείτε να τα βρίσκετε πιο εύκολα.


Χαρίστε τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ τα οποία δεν θέλετε σε συγγενείς, φίλους και άτομα που ξέρετε ότι τα έχουν ανάγκη. Αν δεν γνωρίζετε κάποιον, απευθυνθείτε σε κάποια ενορία ή ίδρυμα και από εκεί θα σας καθοδηγήσουν.

Δείτε Επίσης:
Tips για να καταπολεμήσετε το άγχος

Tips για ανθεκτικά και υγιή νύχια

Tips: 9 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν ξέρουμεΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου