Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Tips για ανθεκτικά και υγιή νύχια

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος  που να μην θέλει να έχει υγιή και όμορφα νύχια.  Τα περιποιημένα νύχια είναι ένδειξη καθαριότητας και φροντίδας.

Καθημερινά τα χέρια μας, και ειδικότερα τα νύχια, ταλαιπωρούνται και φθείρονται    με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν και να σπάνε.  Υπάρχουν τρόποι να τα προστατεύσετε και να τα κάνετε να δείχνουν γεμάτα υγεία.

Διαβάστε πως μπορείτε να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή, γερά και όμορφα, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές απλές και εύκολες συμβουλές:

1.    Μην ξεχνάτε τα γάντια. Φοράτε πάντα γάντια για όλες τις δουλειές του σπιτιού και ειδικότερα στο πλύσιμο των πιάτων.

2.    Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά και στεγνά μετά από κάθε πλύσιμο. Η υγρασία που πιθανόν έχει παραμείνει στα νύχια σας, μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη μυκήτων.

3.    Κρατήστε τα νύχια σας ενυδατωμένα. Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε κρέμα χεριών που αναφέρει ότι προστατεύει και τα νύχια.

4.    Κόψτε τα νύχια σας. Κόβετε και λιμάρετε τα νύχια σας σε σχήμα οβάλ και όχι στρογγυλό.

5.    Διώξτε τα νεκρά κύτταρα των χεριών σας. Κάνετε απολέπιση (scrub) στα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να τα βρέξετε και στη συνέχεια τα τρίβετε με χοντρό μαγειρικό αλάτι για μερικά λεπτά. Ξεπλένετε πολύ καλά τα χέρια σας.

6.    Μην τρώτε τα νύχια ή τα πετσάκια. Εκτός από το αντιαισθητικό θέαμα κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα νύχια.


7.     Προσθέστε στη διατροφή σας Βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) και ασβέστιο. Την πρώτη (Βιαταμίνη Β7) μπορείτε να τη βρείτε στα φαρμακεία (παραφαρμακευτικά σκευάσματα) και το δεύτερο (ασβέστιο) το συναντάμε σε διάφορες τροφές (γάλα, αυγά κλπ). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές κηλίδες που προκαλούνται στα νύχια από την έλλειψη ψευδαργύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου