Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Tips για λευκά δόντια

Όλοι θέλουμε να τα δόντια μας να είναι κάτασπρα. Πολλές φορές δεν τολμάμε να χαμογελάσουμε λόγω των κίτρινων λεκέδων που υπάρχουν σε αυτά.                        
Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούν να κρατήσουν τα δόντια μας ολόλευκα. Αρκεί να μην ξεχνάμε να κάνουμε καθημερινά τα παρακάτω πράγματα:

Βούρτσισμα δοντιών:  Δεν ξεχνάμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πρωί βράδυ (ολόκληρη την οδοντοστοιχία) και στα ενδιάμεσα γεύματα. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα βουρτσίσουμε επειδή είμαστε εκτός σπιτιού, καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

 «Πάστα» με αλάτι και λεμόνι ή σόδα με νερό: Παίρνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού. Αφού γίνει πάστα, τοποθετούμε το μίγμα στα κίτρινα σημεία των δοντιών και το αφήνουμε περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Δεν ξεχνάμε να ξεπλένουμε καλά το στόμα μας.                                                                   
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε σ’ ένα μικρό κουταλάκι λίγη σόδα και να ρίξουμε μερικές σταγόνες νερού. Χρησιμοποιούμε το μίγμα ως οδοντόκρεμα και πλένουμε κανονικά τα δόντια μας. Η σόδα εκτός από την ιδιότητα που έχει για να λευκαίνει τα δόντια, επιπλέον «σφίγγει» τα ούλα και δίνει ευχάριστη αναπνοή. Το συγκεκριμένο τρικ το εφαρμόζουμε μία φορά την εβδομάδα γιατί υπάρχει κίνδυνος να ερεθιστούν τα ούλα μας.

Καφές και τσάϊ: Όλοι σχεδόν έχουμε τη συνήθεια να πίνουμε καφέ ή τσάϊ, ροφήματα που δημιουργούν λεκέδες στα δόντια. Αν δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, καλό θα ήταν να ξεπλένουμε το στόμα μας με άφθονο νερό.


Καλό μάσημα της τροφής: Οποιαδήποτε τροφή πρέπει να την μασάμε καλά πριν καταπιούμε. Συγκεκριμένες τροφές όπως το καρότο, το σέλινο και το μήλο διατηρούν τα δόντια καθαρά και λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι «στήνουν» ένα τείχος προστασίας απέναντι στους λεκέδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου