Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Tips: 9 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν ξέρουμε

Όλοι έχουμε οδοντόκρεμα στο σπίτι μας. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε πως εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών, η οδοντόκρεμα έχει και άλλες χρήσεις;

Απαλύνει τον πόνο από εγκαύματα:  Αν έχετε καεί σε κάποιο σημείο (π.χ. την ώρα του σιδερώματος) ή έχετε πάθει κάποιο έγκαυμα (ειδικά το καλοκαίρι από τον ήλιο), βάλτε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο σημείο και αφήστε τη λίγη ώρα.

Γυαλίζει τα ασημικά: Με το πέρασμα του χρόνου, τα ασημικά μας χάνουν τη λάμψη τους. Βάλτε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε μία οδοντόβουρτσα και τρίψτε τα! Μετά, απλά ξεπλύνετε τα με ένα βρεγμένο πανί.

Απομακρύνει τους μαρκαδόρους από τους τοίχους: Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά  στο σπίτι, είναι λογικό να ζωγραφίζουν όπου βρουν ειδικά στους τοίχους! Μην πανικοβάλλεστε, τρίψτε απαλά με ένα υγρό πανί και λίγη οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, καθαρίστε και πάλι με ένα υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.

Απομακρύνει τα σημάδια από ποτήρια: Αν ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε σουβέρ πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και έμειναν σημάδια από ποτήρια που δεν φεύγουν με ένα απλό σκούπισμα, τρίψτε με ένα μαλακό και βρεγμένο πανί το οποίο θα έχει λίγη οδοντόπαστα.

Αρωματίζει τα χέρια: Χρησιμοποιήστε τη μετά από το κόψιμο του κρεμμυδιού, του σκόρδου ή το καθάρισμα του ψαριού. Πλύνετε τα χέρια σας με λίγη οδοντόκρεμα για να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Εξαφανίζει τα σπυράκια: Το βράδυ, πριν κοιμηθείτε βάλτε λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω στο σπυρί. Αφήστε τη όλη τη νύχτα και το πρωί, όπως κάνετε κάθε μέρα, ξεπλύνετε το πρόσωπο σας. Η οδοντόκρεμα θα ξεραθεί και θα το συρρικνώσει. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα και σε τσιμπήματα από έντομα.

Γυαλίζει τα νύχια: Καθαρίστε τα νύχια σας με μία οδοντόβουρτσα. Η οδοντόκρεμα θα κάνει το ίδιο που κάνει και στα δόντια σας. Θα τα κάνει πιο ανθεκτικά και θα τα γυαλίσει.

Αφαιρεί λεκέδες από ρούχα και χαλιά: Η οδοντόκρεμα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά πάνω στους λεκέδες. Εφαρμόστε κατευθείαν πάνω στο λεκέ με λίγο νερό και τρίψτε με μία οδοντόβουρτσα, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο ή ξεπλύνετε το χαλί.


Καθαρίζει την πλάκα από το σίδερο: Εάν υπάρχουν υπολείμματα από καμένο ύφασμα στην πλάκα του σίδερου, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε.  Η πλάκα πρέπει να είναι χλιαρή ή κρύα. Μετά καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου