Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένια Cookies


Κομμάτια: 20
Χρόνος: 25 λεπτά + ψυγείο
Εύκολη Συνταγή

Υλικά:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- Λίγο αλάτι
- 25 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας ή 3 μικρές βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη κοκκινισμένη

Εκτέλεση:
Σκεπάζετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, λίγο αλάτι και το βούτυρο και χτυπάτε με το μίξερ για 1 λεπτό. Προσθέτετε το αυγό και το άρωμα βανίλιας ή 3 βανίλιες και χτυπάτε πάλι για 1 λεπτό ακόμα ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Βγάζετε η ζύμη από το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Περνάτε τα μπαλάκια από τη ζάχαρη άχνη (να καλυφθούν καλά) και τα ακουμπάτε στο ταψί αφήνοντας 10 εκατοστά απόσταση ανάμεσα τους.
Στη συνέχεια τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε για 10 - 12 λεπτά, για να ''σφίξουν τα Cookies''.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Τέλος, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρεται στους καλεσμένους σας!


Ακολουθήστε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου