Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Φιλέτο Κοτόπουλο Αλα Κρεμ

Υλικά:
- 800γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα παρμεζάνα
- 1 ποτηράκι (σφηνάκι) κρασί ή κονιάκ
- λίγο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγο πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μετά  το σκόρδο, και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ (με αυτό τον τρόπο σβήνουμε την φωτιά) και τα αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε (το τυρί μπορούμε να το ρίξουμε και ξεχωριστά στο πιάτο μας). Μόλις το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο τότε το βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα. Τέλος ρίχνουμε λίγο άνηθο για διακόσμηση στο πιάτο.
Μπορούμε να το σερβρίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!


Ακολουθήστε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου