Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο «γιατρός των φτωχών» είναι στο Αγρίνιο

Το «δικό» τους γιατρό φαίνεται ότι έχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Ο λόγος για τον 39χρονο, πνευμονολόγο-φυματίολογο, Νικόλαο Κουτσομήτρο ο οποίος γυρνάει από χωριό σε χωριό –ακόμα και σε καφενεία- της Αιτωλοακαρνανίας και εξετάζει δωρεάν τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Εκείνοι τον ανταμείβουν με αυγά, πίτες και … αγάπη!

Ο ίδιος λέει: «Η έμπνευση ήρθε, όταν το 2009 διάβαζα στο ίντερνετ για έναν Αμερικανό γιατρό, ο οποίος τα βράδια πήγαινε κάτω από τις γέφυρες και τους δρόμους και όπου γενικότερα υπήρχαν άστεγοι και τους εξέταζε δωρεάν. Έτσι, βλέποντας ότι πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να μετακινούνται προς το Αγρίνιο για να επισκεφτούν τον γιατρό και δεδομένου πως τότε ξεκινούσε σιγά-σιγά η κρίση αποφάσισα να μπω στη διαδικασία αυτή που με γεμίζει συναισθηματικά» και συνεχίζει «Η κρίση σήμερα έχει βαθύνει πάρα πολύ και ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια από τον συνάνθρωπο. Εγώ προσπαθώ να βοηθάω με τον δικό μου τρόπο και όσο μπορώ».

Ο κος Κουτσομήτρος, πραγματικά, τηρεί τον Όρκο του Ιπποκράτη.                                         Ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου