Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Κινητό πλυντήριο ρούχων για άστεγους στην Αθήνα

Ειδικά διαμορφωμένο βαν που θα μεταφέρει δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια, πρόκειται να κυκλοφορήσει σ’ ένα μήνα στους δρόμους της Αθήνας. Θα συγκεντρώνει τα ρούχα των αστέγων, θα τα πλένει και θα τους τα παραδίδει επιτόπου.

Λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των αστέγων, που δεν καλύπτεται από καμία δομή, έρχεται να δώσει μία ομάδα εθελοντών.

Ο Θάνος Σπηλιόπουλος, τελειόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ξεκίνησε να σκέφτεται αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα, για τα ελληνικά δεδομένα,  το 2014. Ένα χρόνο αργότερα άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο του και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του.

Μαζί του είναι και μία ομάδα εθελοντών η οποία πλαισιώνεται από τους Φάνη Τσόνα, φοιτητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ που βοηθάει στο τεχνικό κομμάτι του project. Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, τελειόφοιτο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών ΕΜΠ. Ανδήλη Ραχούτη,η οποία έχει αναλάβει μεταξύ άλλων τη δημιουργία του logo και Μαριλού Στεφάνουμ, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το βαν, αρχικά, θα βγαίνει στους δρόμους δύο φορές την εβδομάδα από 6 ώρες και θα καλύπτει κάθε φορά ένα προκαθορισμένο σημείο όπου υπάρχουν άστεγοι. Θα υπάρχει ένα σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιες μέρες και ώρες θα περνάει το βαν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου