Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Tips: Για να μυρίζει το σπίτι μας όμορφα!

Σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να μυρίζει το σπίτι μας όμορφα,
με πράγματα που έχουμε στην κουζίνα μας:

1. Η κουζίνα είναι από τους χώρους που χρησιμοποιούμε περισσότερο στα σπίτια μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μυρίζει ευχάριστα!
Βράζουμε, σε μία μικρή κατσαρόλα, νερό με ένα πορτοκάλι κομμένο σε φέτες και ένα ξυλάκι κανέλας. Κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη μυρωδιά!

2. Σε όλους μας έχει τύχει να βγαίνει μία άσχημη μυρωδιά όταν ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου μας. Διαβάστε μερικά έξυπνα κόλπα για να εξαφανίσετε τις δυσοσμίες!
Μαγειρική σόδα: Γεμίστε ένα φλιτζάνι του καφέ με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει.
Ξίδι: Σ’ ένα μικρό μπολάκι ή φλιτζάνι, βάζουμε ξίδι και το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο μας. Αν επιμένουν οι δυσοσμίες το αλλάζουμε κάθε 3 ημέρες.
Κανέλα: Βάζουμε ένα ή δύο ξυλάκια κανέλας στα ράφια μας. Το ψυγείο μας θα μυρίζει υπέροχα!

3. Όλοι θέλουμε το μπάνιο μας να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα!

Ποτ πουρί με σόδα. Σ΄ ένα διακοσμητικό βάζο ή μικρό μπολάκι, ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα και  από πάνω ποτ πουρί. Η σόδα απορροφά τις δυσάρεστες οσμές και το ποτ πουρί δίνει την αίσθηση φρεσκάδας.

4. Μυρωδιά από τσιγάρο. Πολλοί έχουν την κακιά συνήθεια να καπνίζουν. Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τη μυρωδιά του;
Βάζουμε σ’ ένα μπολ αμμωνία ή λευκό ξίδι και το αφήνουμε στο χώρο που μυρίζει. Όταν η μυρωδιά εξαφανιστεί απλά το πετάμε!
Αν έχουμε αρωματικό έλαιο στο σπίτι μας, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ νερό και μερικές σταγόνες (έλαιο). Μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και όταν δεν καπνίζουμε, σε όλους τους χώρους του σπιτιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου