Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

TIPS : Έξυπνα tips για δύσκολους λεκέδες

Μην αφήνετε τους δύσκολους λεκέδες να σας  χαλάνε τη διάθεση! Διαβάστε μερικά tips που θα σας κάνουν να τους  ξεφορτωθείτε μια και καλή:

-Μελάνι: Δεν μας περνάει από το μυαλό να τρίψουμε το λεκέ, γιατί ως γνωστόν πως το μελάνι απλώνει πολύ εύκολα. Το γάλα είναι ιδανική λύση, ειδικά στα βαμβακερά. Αφήστε τα, λοιπόν, να μουλιάσουν για λίγο σε γάλα και ξεπλύνετε πολύ καλά. Εάν το ύφασμα είναι συνθετικό, τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.

-Αίμα: Κατ΄ αρχάς μη βάλετε πάνω του ζεστό νερό! Το αίμα μόλις έρθει σε επαφή με ζεστό νερό σταθεροποιείται και είναι αδύνατον να βγει. Ρίξτε κρύο νερό πάνω του και στη συνέχεια βυθίστε τον σε κρύο νερό (γύρω στα 4 φλιτζ.), στο οποίο έχετε προσθέσει ½ κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.σ. αμμωνία. Τρίψτε ελαφρά και από το πίσω μέρος του. Αν δεν είναι νωπός, τότε επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, αλλά προσθέστε πάνω του και μία στρώση αμμωνίας αραιωμένης με νερό.

-Λάδι: Τρίβετε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Το αφήνετε περίπου για 5-10’, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς από το ύφασμα. Πλένετε το ρούχο με ζεστό νερό, ανάλογα με τον τύπο κάθε υφάσματος. Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο ευκολότερα θα διασπαστεί ο λεκές. Εάν ο λεκές επιμένει, αφότου το ρούχο έχει στεγνώσει, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

- Κόκκινο κρασί (στο τραπεζομάντηλο): Βάλτε ένα απορροφητικό λευκό πανί κάτω από τον λεκέ και ρίξε επάνω του ούζο. Δεν θα πιστεύετε πως εξαφανίστηκε από τα μάτια σας ο λεκές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TIPS : 5 λόγοι για να μην πετάξεις το νερό από τα μακαρόνια
Πατήστε τον σύνδεσμο:

TIPS : Πώς να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια
Πατήστε τον σύνδεσμο:

TIPS : 9 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν ξέρουμε
Πατήστε τον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου