Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

TOP 10: Ζώα υπό εξαφάνιση


Πολλά ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας λόγω των κλιματικών αλλαγών, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και της λαθροθηρίας (παράνομο κυνήγι). Αυτά είναι μερικά από τα είδη που τα παιδιά μας θα τα βλέπουν μόνο σε εικόνες και θα αναρωτιούνται αν όντως υπήρχαν κάποτε στη γη.

1. Χελώνα Caretta-Caretta.
Υπάρχει στη γη από την εποχή των δεινοσαύρων. Ένα από τα επτά εναπομείναντα είδη βρίσκει καταφύγιο στις ελληνικές ακτές!
2. Πάντα.
Ο πληθυσμός τους μειώνεται ραγδαία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1600 πάντα που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση και τα συναντάμε στην Κίνα.

3. Αργυροπελεκάνος.
Είναι είδος προς εξαφάνιση, παγκοσμίως, με συνολικό πληθυσμό που αγγίζει μόλις τις 15000. Τα βρίσκουμε από την Ελλάδα ως την Κίνα.

4. Αντιλόπη Saiga.
Ένα από τα πιο όμορφα ζώα της άγριας φύσης. Η εξαφάνιση τους είναι ταχύτατη, και σε μερικά μέρη φτάνει και το 97%.
5. Μεσογειακή Φώκια Monachous- Monachous.
Κάποτε ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του Ανατολικού Ατλαντικού. Σήμερα με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα είδη.

6.Τίγρης της Νότιας Κίνας.
Τα συναντάμε μόνο σε ζωολογικούς κήπους αφού έχουν ήδη εξαφανιστεί από την άγρια φύση της Κίνας.
7.Καφέ αρκούδα.
Η καφέ αρκούδα είναι ένα από τα οκτώ είδη που ζουν στον κόσμο. Στην Ελλάδα έχουν απομείνει περίπου 150 αρκούδες που τις συναντά κανείς στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.

8.Ρινόκερος της Ιάβας.
Οι ρινόκεροι της Ιάβας είναι πολύτιμοι για τα κέρατα τους που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Σήμερα υπάρχουν μόνο 60 καταγεγραμμένοι ρινόκεροι της Ιάβας.
9. Τσακάλι.
Κάτοικος της ελληνικής υπαίθρου, παρεξηγημένο και κυνηγημένο, το τσακάλι είναι ένα μοναδικό είδος της χώρας μας που απειλείται με εξαφάνιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TOP 10: Δείτε τα 10 ζώα τα οποία ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει αγάπη και πίστη!
Πατήστε τον σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου