Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατένια τρουφάκια με λικέρ.


Κομμάτια: 60 περίπου
Χρόνος: 20 λεπτά + ψυγείο
Εύκολη Συνταγή

Υλικά;                                                                           Υλικά για το σκέπασμα:
- 600 γρ. σοκολάτα γάλακτος                                        - 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα                                  - 100 γρ. κακάο σκόνη                                
- 2 κουταλιές γλυκόζη (αν θέλετε)                                 - 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 60 ml λικέρ
- 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζετε τις δύο σοκολάτες, τη γλυκόζη (αν θέλετε) και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. (Μπεν Μαρί).
Ανακατεύεται με μια κουτάλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει το μίγμα μας απαλό και γυαλιστερό. Μόλις γυαλίσει το βγάζεται από την φωτιά και προσθέτετε το λικέρ και το βούτυρο.
Αδειάζεται το μίγμα σε έναν δίσκο, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο σε 1 - 2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο και πλάθεται με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια ή μεγάλα. Μόλις ολοκληρώσετε το πλάσιμο τα βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Εκτέλεση για το σκέπασμα:
Βάζετε την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ και τα ανακατεύεται. Στη συνέχεια λιώνεται την σοκολάτα σε μπολ πάνω από την κατσαρόλα που σιγοβράζει το νερό. Το αφήνεται να κρυώσει λίγα λεπτά. Τέλος, περνάτε τα τρουφάκια από την σοκολάτα και μετά από την ζάχαρη άχνη και κακάο που έχετε ανακατέψει.
Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα. Τώρα μπορείτε να τα σερβίρεται στους φίλους σας και στην οικογένεια σας.


Ακολουθήστε μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/cookingrecipesgr/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου